Jogurttijäädyke

Jogurttijäädyke

Kolatun Juustolan Ahon jogurteissa on makuja monenmoisia, jokaiselle jotakin ja taatusti mieluisia. Kuningatar-, lakka-, vanilja-, puolukka-, raparperi-, mansikka-, maustamaton- ja vadelmajogurtti.

Jogurtille tarvitset kaveriksi rahkaa ja sekoittamista varten kulhon sekä sähkövatkaimen.

500 g Ahon jogurttia (Kolatun Juustola)
500 g rahkaa

  • Vatkaa jogurtti ja rahka sekaisin.
  • Ota pikkukulhoja. Jos haluat voit ropsautella kulhojen pohjalle hasselpähkinärouhetta ja niiden päälle lusikoit sitten jogurttirahkaseoksen. Voit halutessasi jäädyttää myös koko seoksen isommassa kulhossa.
  • Kelmutetut pikkukulhot tai iso kulho laitetaan pakastimeen ja pidetään siellä yön yli.
  • Herkkuhetkeä varten jogurttijäädykkeet otetaan reipas tunti aiemmin pakasteesta. Kun jäädyke on hyvin lusikoitavaa koristele ne esim. marjoin, pähkinöin, sitruunamelissan lehdin…
  • Makuvalintasi Ahon jogurteista on sinun ja voipa ennen jäädyttämistä seokseen murustella oman mielen mukaan vaikka karkin tai keksinmurusia, granolaa, hedelmien paloja…

 


Reseptin luonut Saariston Martta