Ruskajuustogratiini

Ruskajuustogratiini ja karitsan paahtopaistia

Tarvikkeet

200 g Kolatun Ruskajuustoa
400 g perunaa
150 g palsternakkaa
3 dl ruokakermaa
1 tl kuivattua timjamia
Suolaa
Mustapippuria
 400-500 g karitsan paahtopaistia

 

Kuori ja paloittele juurekset, sekä viipaloi juusto. Laita voideltuun uunivuokaan kerroksittain juureksia ja juustoa. Mausta kerrokset oman maun mukaan suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kaada ruokakerma päälle ja lisää lopuksi gratiinin pinnalle juustoviipaleita. Paista gratiinia uunin keskiosassa 200 asteessa noin tunnin ajan. Nauti sellaisenaan tai herkullisena lisäkkeenä esim. karitsan paahtopaistin kanssa.

Ruskista karitsan paahtopaistit kuumalla paistinpannulla nopeasti ja hiero lihan pintaan suola, pippuri ja halutessasi esim. timjamia tai rosmariinia. Paista lihat uunivuokassa noin 10-15 minuuttia. Anna lihojen vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Parhaaseen lopputulokseen pääset paistamalla lihoja noin 10 minuuttia jolloin liha on mehevää ja hieman punertavaa vielä sisältä. Tarjoile esim. punaviinikastikkeen kera. Lisäksi lampaalle käy myös minttuhyytelö antamaan piristävää makua annokselle.