Savujuustoinen sienisoppa

Savujuustoinen sienisoppa

noin 200 g Torpparin savujuustoa (Kolatun Juustola)
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
30 g tai 1 dl kuivattuja suppilovahveroita (vastaa noin puolta litraa tuoreita)
2 rkl voita
8 dl vettä
kasvisliemikuutio (Reformi)
2 dl valkoviiniä
3 rkl Maizena-suurustetta + 1 dl vettä
1-2 rkl tuoretta rosmariinia
sitruunan mehua

  • Kuori ja pilko sekä sipuli että valkosipuli.
  • Ota kattila, jossa kuumennat voin.
  • Sekaan lisäät pilkotut sipulit sekä hienonnetun rosmariinin. Kuullottele, älä paista.
  • Lisää valkoviini. Kaada joukkoon vesi, lisää kasvisliemikuutio ja sienet.
  • Kiehauta ja keittele soppaa miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
  • Lisää soppaan paloitellut juustopalat ja jatka keittämistä kunnes juusto on sulanut.
  • Seuraavaksi surauta soppa sauvasekoittimella sekaisin.
  • Sekoita erillisessä kipossa Maizena-suuruste ja vesi tasaiseksi. Kaada seos ohuesti sopan joukkoon samalla sekoittaen.
  • Kiehauta ja keitä parisen minuuttia. Lisää sitruunan mehua pari reipasta tiristystä, suolaa vain tarvittaessa.

Hyvää ruokahalua!

 


Reseptin luonut Saariston Martta