You are here

Ruskajuustogratiini ja karitsan paahtopaistia

Ruskajuustogratiini ja karitsan paahtopaistia 3:lle

Tarvikkeet

  • 100 g Kolatun Ruskajuustoa
  • 400 g perunaa
  • 150 g palsternakkaa
  • 3 ruokakermaa
  • suolaa, mustapippuria
  • 400-500 g karitsan paahtopaistia

 

Kuori perunat ja palsternakat. Viipaloi juusto, perunat ja palsternakka. Kasaa voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Lisää väleissä myös suolaa ja pippuria. Lisää päälle ruokakerma. Paista uunissa 200 asteessa n. 1 tunnin ajan.

Ruskista karitsan paahtopaistit kuumalla paistinpannulla nopeasti ja hiero lihan pintaan suola, pippuri ja halutessasi esim timjamia tai rosmariinia. Paista lihat uunivuokassa n. 10-15 minuuttia. Anna lihojen vetäytyä folion alla n. 10 minuuttia ennen tarjoilua. 

Parhaaseen lopputulokseen pääset paistamalla lihoja n. 10 minuuttia jolloin liha on mehevää ja hieman punertavaa vielä sisältä. Tarjoile esim. punaviinikastikkeen kera. Lisäksi lampaalle käy myös minttuhyytelö antamaan piristävää makua annokselle.